Sushi

Typy kurzů » Sushi
Sushi (suši) je tradičním, klasickým japonským jídlem s tisíciletou historií
 Během své dlouhé historie si každá část Japonska vytvořila místní speciality. Některé z receptů si udržely svou podobu, jiné byly upraveny pro uspokojení moderní civilizace. Jen málokdo ví, že sushi v doslovném překladu znamená kyselá rýže.
V našem kurzu se s námi naučíte připravovat rýži na sushi, jak nakupovat a upravovat ryby a jiné ingredience potřebné  na sushi a jak připravovat několik základních druhů sushi.

Menu:

MAKI - Je nejzákladnějším druhem servírování sushi. Má tvar rolky, plněné rýží, rybou a zeleninou, které jsou obaleny mořskou řasou. Při konzumaci se namáčí do sojové omáčky a wasabi.
KAPPAMAKI- okurka, pražená sezamová semínka
TEKAMAKI –tuňák
OŠINKOMAKI- s takuanem (marinovaná ředkev)
SAKEMAKI- s lososem

NIGIRI - Je prsty vytvarovaný váleček z rýže, ozdoben druhem nakrájené syrové ryby, avokádem nebo vejcem. Podává se s marinovaným zázvorem a sojovou omáčkou s wasabi.
SAKE- s lososem
MAGURO- s tuňákem
EBI- s krevetou

SASHIMI - Jeho tradice sahá až do 16. století, kdy si tuto úpravu oblíbili Samurajové. Tento druh se připravuje z krájené syrové ryby, která se máčí do sojové omáčky a wasabi. Přílohou je jemně nakrájená zelenina nebo jasmínová rýže. Podává se též s vývarem ze sojových bobů (miso-soup )


 

 

Termíny kurzů

V současné chvíli není vypsán žádný termín.

» Poptat vlastní akci

Google translate

Kalendář kurzů

Po Út St Čt So Ne
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Newsletter

Mějte přehled o našich novinkách!

Sdílej tuto stránku